Objectius de desenvolupament sostenible

El Club Atletisme Sant Boi, com a entitat sense ànim de lucre emmarcada en l’Economia Social i Solidària, integra molts dels valors que potencien els ODS.

Per això en tots els esdeveniments que organitzem, procurem incloure tots els ODS possibles, per tal d’ajudar a construir un futur molt més sostenible, igualitari i sa.

Com implementem els ODS?

ODS Salut i benestar

Esport i salut

És l'ODS que més representa el Club: la nostra raó de ser són l'esport i la salut. No ens centrem només en l'atletisme, sinó en la salut mental i en la nutrició.
Per això ens apassiona organitzar esdeveniments esportius a Sant Boi durant tot l'any!

Pedala amb energia: Bicicletes generadores d'energia

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona, hi haurà un stand durant el dia de la Milla amb bicicletes estàtiques que podrà utilitzar qualsevol persona.
L'objectiu? Autoproduir energia i adonar-nos del que costa de generar l'energia per no malbaratar-la.

Pensa global, actua local

Poc a poc estem canviant els nostres proveïdors a empreses d'àmbit local i comarcal, per tal d'evitar desplaçaments innecessaris, el transport de matèries d'indrets llunyans.

Igualtat de gènere

Cada dia treballem en tots els àmbits per aconseguir la igualtat efectiva.
El Club és presidit per una dona, la Pilar Mínguez; el 2020 vam elaborar un Protocol de prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de gènere. I el 25 de novembre de 2020 vam organitzar la primera edició de l'activitat semi-presencial Mou-te contra les Violències Masclistes.

Reducció de residus i de plàstics d'un sol ús

Per reduir el paper necessari, l'entrega de dorsals es fa amb ordinadors portàtils , evitant llistes i comprovants impresos.
Per reduir els envasos, l’avituallament líquid de l’arribada de les persones participants es farà amb fonts d’aigua de l’empresa catalana Blue Planet, lliurant un got reutilitzable (5 anys de vida útil) amb un disseny especial que serà part dels obsequis de la cursa.