La Milla del Comerç: una cursa popular per visibilitzar la reactivació de l’esport i l’activitat comercial a Sant Boi

La Milla del Comerç: una cursa popular per visibilitzar la reactivació de l’esport i l’activitat comercial a Sant Boi

El Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament organitzen la prova per al 25 de setembre en col·laboració amb Sant Boi Comerç

Al llarg de la jornada hi haurà activitats esportives, culturals i de promoció comercial a la plaça de Catalunya i a l’eix Francesc Macià-Lluís Pasqual Roca

La plaça de Catalunya de Sant Boi acollirà el pròxim dissabte dia 25 de setembre la Milla del Comerç, una jornada festiva amb la vocació de visibilitzar la reactivació de l’activitat econòmica del municipi i el progressiu retorn a la normalitat.

El Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament impulsen la iniciativa amb el suport de l’associació Sant Boi Comerç –a més de nombrosos establiments de la població-. L’activitat s’ha presentat avui a les instal·lacions de Quadis Autocentre, patrocinador principal.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat que aquest esdeveniment és “un exemple perfecte de l’ecosistema local que s’ha generat a Sant Boi durant la pandèmia, un escenari favorable per a les aliances I el treball conjunt per un objectiu comú, en aquest cas la reactivació de l’esport, de l’economia local i de la vida col·lectiva dintre de l’estratègia de ciutat”.

El director tècnic del Club Atletisme Sant Boi, Carles Nasarre,  ha explicat que “amb el precedent de la Cursa Popular Vila de Sant Boi, posem en marxa un nou format de prova, adaptada a la pandèmia, per fer possible la celebració d’un esdeveniment esportiu amb seguretat i implicant el teixit comercial i empresarial de la ciutat”.

El president de Sant Boi Comerç, Joan Ros, ha afirmat que “unir esport i comerç en actes com aquests reforça l’activitat econòmica i ens fan créixer com a ciutat”.

Foto: Òscar G Morillas. D’esquerra a dreta, Elisabet Latorre (Regidora de Comerç), Joan Ros (president Sant Boi Comerç), Lluïsa Moret (Alcaldessa), Ariadna Verde (Business Manager de QUADIS), Carles Nasarre (director tècnic, Club Atletisme Sant Boi, M.ª Antonia Barragan

Milla del Comerç i Milla Kids

La gran cita de la jornada serà una cursa popular en què les persones participants faran un recorregut d’una milla de longitud (1.609 metres). També està prevista la  cursa infantil (Milla Kids), adreçada a infants d’entre 6 i 14 anys (500 metres). El màxim de persones participants s’ha fixat en 550 i 200, respectivament.

El recorregut s’iniciarà al carrer de Francesc Macià, cantonada Cerdanya, i continuarà per l’eix comercial de Sant Boi passant per Lluís Pasqual Roca, Mossén Jacint Verdaguer, avinguda Onze de Setembre (anada i tornada) i carrer del Tres d’Abril, fins arribar a la plaça de Catalunya.

L’organització ha previst trofeus per a les tres primeres posicions en categoria femenina i masculina i, a més, per al primer classificat i la primera classificada de Sant Boi.

La prova principal començarà a les 18 hores. Per garantir la seguretat sanitària, la sortida es farà de forma escalonada cada 5’ en grups de 50 persones i se seguiran estrictament els protocols anticovid: mascareta, distància, seguiment de contactes, presa de temperatura i gel hidroalcohòlic. L’esdeveniment serà cardioprotegit.

La Milla Kids s’iniciarà a partir de les 19.30 hores, també en grups d’un màxim de 50 participants, en aquest cas distribuïts per edats.

Cupons descompte per al comerç local

En arribar a la meta, les persones participants rebran un avituallament líquid sostenible (Blue Planet), fruita, un petit entrepà (Heura), una samarreta exclusiva i una borsa (Aneto) amb diferents obsequis aportats per les empreses col·laboradores.

D’acord amb l’objectiu principal de la cursa, entre aquests obsequis hi haurà cupons amb descompte per fer compres al comerç de proximitat de Sant Boi.

Activitats culturals i de promoció comercial

Al llarg de la jornada, la plaça de Catalunya i els carrers de Francesc Macià i Lluís Pasqual Roca (és a dir, el principal eix cívic i comercial de la ciutat) estaran reservats per a vianants, amb l’objectiu de facilitar el passeig i el gaudi del comerç local. Aquest eix acollirà diverses activitats culturals, esportives i de promoció comercial: gegants, bicicletes generadores d’energia (Diputació de Barcelona), animació musical en directe amb Ràdio Flaixbac…

Inscripció oberta fins al 22 de setembre

Les inscripcions es poden fer fins al 22 de setembre al web de la Milla del Comerç o a la plataforma Top Run. Els preus són de 7 euros (Milla del Comerç) i 3 euros (Milla Kids).

La cursa compta amb el patrocini de Quadis, Muebles Los Pinos, Clínica Dental Gómez, Alain Afflelou i Gramalla XXI.

També hi col·laboren comerços locals com Aramer Creativa, Farmàcia Àlex Collado, Benetton Sant Boi, Multifil, SLB Color, Rosamari Sabatés, B the travel brand, Dios Vapea, Tuink o Centre Auditiu Llobregat.  

Club Atletisme Sant Boi

El Club Atletisme Sant Boi és una entitat esportiva sense ànim de lucre que té com a finalitats la promoció de l’atletisme i dels hàbits saludables. Amb seu a l’Estadi Municipal d’Atletisme Constantí Miranda, compta amb més de 200 persones associades i organitza al llarg de la temporada activitats esportives populars com la Cursa a Sant Ramon, la Cursa Popular Vila de Sant Boi, la Sant Ramon de Nit o el Cros Solidari per la Salut Mental.

Arran de la cancel·lació de la Cursa Popular Vila de Sant Boi els anys 2020 i 2021 a causa de la pandèmia, el club es va plantejar un nou format d’activitat esportiva -la Milla del Comerç- amb implicació d’altres sectors locals i arrelament al teixit social, esportiu i comercial del municipi.

Als seus esdeveniments, el Club Atletisme Sant Boi implementa els Objectius de Desenvolupament Sostenible i treball per la transició cap a la sostenibilitat. És per això que la Milla del Comerç promou el comerç local i col·labora amb agents del territori. La majoria de proveïdors de la Milla són locals i compromesos amb la ciutat. La prova minimitzarà la generació de residus i la utilització de plàstic d’un sol ús.